Det är i princip omöjligt att lista vilka filmer som är bäst men det finns en del filmer som är med på nästan alla listor som finns. Vi kommer här ta upp en del av de filmer som anses vara bland de bästa. IMDb (International Movie Database) är en sida där personer kan sätta betyg på filmer och många av filmerna i denna artikel är högt klassade på den sidan. Det är som sagt svårt att välja ut vilka filmer som är bäst då alla tycker olika. Därför kommer vi ta upp filmer ur några skilda genrer så att alla filmälskare förhoppningsvis ska kunna relatera till något av det vi nämner. Det är fyra stycken filmer som vi har valt ut att tala om i denna artikel och det är Gudfadern, Pulp Fiction, Den gode, den onde, den fule och Forrest Gump. Vi kommer i denna artikeln ge kort information om filmerna och även tala om varför de anses vara bland de bästa filmerna någonsin.

Gudfadern och Pulp Ficton

Gudfadern är en kultförklarad film som är väldigt kritikerrosad och vi förstår verkligen varför. Det är en väldigt hyllad film som ligger på andra plats på IMDb:s lista över filmer med högst betyg. Maffiakulturen är något som väcker människors intresse och filmen innehåller mycket spänning, vilket publiken uppskattar. Filmernas handling rör maffiafamiljen Corleone under år 1945-1955. Gudfadern tog hem hela tre stycken Oscarstatyetter och har lovordats av många filmkritiker. Gudfadern är ett måste för den filmintresserade och trots att den är från 70-talet är den fortfarande lika populär. Pulp Fiction är även den full av action. Det är en modern klassiker med både blod och svart humor som kom ut 1994. Den har stora stjärnor i huvudrollerna: John Travolta, Uma Thurman och Samuel L. Jackson och den är regisserad av Quentin Tarantino. Även denna film är en gangsterfilm och den har egentligen fyra handlingar som vävs samman under filmens gång. Filmen har en annorlunda uppbyggnad då den inte följer en kronologisk ordning och detta har bidragit till filmens popularitet. Pulp Fiction tog hem en Oscar för bästa originalmanus.

Den gode, den onde, den fule och Forrest Gump

Den gode, den onde, den fule är en så kallad spaghetti-western, alltså en västernfilm som regisserats av italienare. Denna film har Clint Eastwood i huvudrollen och den kom ut år 1966. Den handlar om tre stycken revolvermän och det är den tredje filmen i dollartrilogin. Regissören Leone säger sig ha använt överdrivet våld i filmen för att göra satir av klassiska västernfilmer och filmen har beskrivits som den bästa europeiska västern-skildringen. När det kommer till Forrest Gump är det en dramakomedi från 1994 med bland annat Tom Hanks i huvudrollen. Handlingen rör mannen Forrest Gump, en man med låg intelligens men som ändå lyckats med mycket i livet. Man får följa hans liv och även följa modern amerikansk historia på en och samma gång. Filmen drog in mycket pengar och tog även hem sex stycken Oscarstatyetter, bland annat för bästa film och bästa regissör. Dessa fyra filmer är ett urval av de bästa filmerna genom tiderna och de är absolut värda att se om du inte gjort det tidigare.

Forrest Gump