Black Panter

I Black Panter återvänder T’Challa till Wakanda för att bli krönt till kung när en av hans gamla fiender gör entré. Där och då måste T’Challa visa sin styrka, inte bara som kung utan även som Black Panther. De konflikter som han kommer dras in i kommer inte enbart påverka Wakandas öde utan hela världens. Handlingen tar plats i den fiktiva staden Wakanda som ligger i Afrika. Filmen regisserades av amerikanska Ryan Cooglers och han har lyckats med att kombinera science fiction med afrikansk historia och på så sätt lyckats med att få fram en levande värld där levande stammar och superavancerad vapenteknik möts. Filmer från Marvel brukar oftast vara rätt roliga men Black Panther är den första filmen som har fått en mer vuxen prägel. Det här är absolut en film som rekommenderas starkt. Den bjuder på det mesta och om du väljer att se den kommer du inte bli besviken.

https://www.youtube.com/watch?v=6wjxrWwm5BE

Jurassic World: Fallen Kingdom

Urtidsdjuren dinosaurierna hade redan varit döda i 65 miljoner år när Steven Spielberg beslutade sig för att återinföra dem bland mänskligheten. Jurassic World: Fallen Kingdom är den femte filmen i serien om dinosaurierna och här återvänder Claire och Owen till stället där dinosaurierna numera bor. Det har skett ett vulkanutbrott och de är där för att försöka rädda så många dinosaurier som det bara är möjligt. När Claire och Owen kommer till ön kommer det visa sig att den militära styrkan som är etablerad på ön har en egen hemlig agenda och kaoset är på väg att bryta ut. Det blir en fartfylld handling där det smågnabbas mellan Claire och Owen, precis som som det brukar göras, och det gör att handlingen blir lättare att ta till sig då fokus inte enbart ligger på de stora djuren. Jurassic World: Fallen Kingdom är en film som står på egna ben med J. A. Bayona som regissör.

The Darkest Minds

The Darkest Mind handlar om Ruby Dale, en tioårig flicka som firar sin födelsedag tillsammans med sin familj. Denna flicka kommer bli en av de få som överlever en sjukdom som gör att enbart ett fåtal barn överlever. Hon sitter inburad med några andra men lyckas en dag att fly. Ruby träffar några andra ungdomar när hon har lyckats att fly och de, precis som hon själv, besitter speciella förmågor. Vi får följa dessa ungdomars flykt från regeringen. Filmen är skriven av Tchad Hodge och regisserad av Jennifer Yuh Nelson som även har regisserat bland annat barnfilmen Kung Fu Panda 3. Själva historien är hämtad från en ungomdsroman och kan kännas lite rörig. Ungdomarna är indelade i grupper som är färgkodade. Ruby är inte helt ärlig om vilken färg hon tillhör och det är därför ingen som vet att hon är telepatisk. Det här är absolut en sevärd film.